Idrottsparken Motala A
9 juni 2021
19:00

Referat: Motala AIF FK - Karlslunds IF FK

Division 2-matchen mellan fjolårets båda Ettan-lag Motala AIF och Karlslunds IF FK slutar 2-2 efter att Karlslund tagit ledningen två gånger om men där alltså Motala kvitterar dubbelt om och därmed får Karlslund ta med sig en poäng hem till Örebro. Karlslunds mål görs av Carl Ekstrand Hamrén och Linus Lamu.

Karlslund ställer upp med följande trupp:
Rasmus Forsell
Carl Ekstrand Hamrén (ut '75) - Helmer Andersson - Edvin Tellgren
Oliver Kåhed - Dennis Koss (ut '75) - Pontus Hatula - Lukas Julher
Christer Lipovac - Linus Lamu - Jonathan Lundberg

Avbytare:
Oscar Franck, Christopher Alp (in '75), Hugo Dicksen, Sherwan Baderkhan, Linus Engwall, Adbi Sabriye, Filip Höijer (in '75)

Karlslund börjar matchen bra, så pass bra att laget tar ledningen redan i den fjärde minuten efter att Christer Lipovac slår en hörna som Carl Ekstrand Hamrén når högst på och nickar in i mål! Hans första seniormål i Karlslund i sin 31:a seriematch!

Efter målet fortsätter Karlslund att prestera bra fotboll och det är som natt och dag mot helgens inledning av matchen mot Syrianska. Piggt, aggressivt och hungrigt och det vaskas fram några bra lägen. MAIF får till ett bra läge efter en snygg vändning i straffområdet men minst lika snygg räddning av Forsell i målet.

0-1 till Karlslund står sig till halvtidsvilan. MAIF jämnar ut matchen i slutet av den första halvleken, inte i målprotokollet men i spelet.

Under den andra halvleken börjar nog folk på Idrottsparken fundera på om de tror på reinkarnation eller inte, detta då det ser ut som nr. 10 i det gästande laget rent prestationsmässigt är Diego Maradona, eller om det är Christer Lipovac. Lipovac står nämligen för ett par otroliga soloräder och gör över hela matchen en högklassig insats, helt klart planens gigant.

I den 59:e minuten kvitterar Motala till 1-1 genom en fin passning som öppnar upp på deras högersida och efter ett halvt friläge kan hemmalaget skjuta bollen i mål.

Den andra halvleken är underhållande ur ett neutralt perspektiv. Ur ett partiskt nervkittlande. Båda lagen kommer till fina lägen, och Karlslund har säkert en 15 hörnor i matchen, varav 13 riktigt bra.

I den 80:e minuten får inbytte Filip Höijer bollen på vänsterkanten i en omställning. Han spelar in den till Lipovac som i sin tur passar vidare till Linus Lamu som i straffområdet skjuter 1-2 till Karlslund! Därmed gör även Lamu sitt debutmål i Karlslund, för hans del i blott sin andra seriematch för klubben.

Glädjen blir dock kortvarig då MAIF kvitterar bara minuten senare till 2-2. Målskytt förre karlslundsspelaren Adam Bark. Tillsammans med Dennis Koss och Lukas Julher spelade dessa tre i det forna pojklaget P00 i Karlslund under en period.

Under slutet av matchen är det Karlslund som är närmast ledningsmål men matchen slutar alltså 2-2 och varsin poäng tilldelas.

Nästa match spelas nu på söndag då Karlslund tar emot Huddinge IF på Karlslund Arena med matchstart kl. 16:00. Förköpsbiljetterna till den matchen släpps imorgon kl. 12:00.